Καλλιάνος σε Τατσόπουλο: «Οι χριστιανοί δεν είναι αμνοερίφια»

  • Δόγμα

Του Δημητρίου Λυκούδη, θεολόγου

Διαδικτυακός καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Καλλιάνο και στον Πέτρο Τατσόπουλο, με αφορμή την πετυχημένη σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό», η οποία κατάφερε να καθηλώσει το πανελλήνιο και το σύνολο τηλεοπτικό κοινό. Παρά ταύτα, όμως, για τον κ. Τατσόπουλο, ο οποίος συχνά επιδίδεται σε τηλεοπτικούς καυγάδες, όσοι τηλεθεατές παρακολούθησαν τη σειρά είναι «αμνοερίφια!».

Στον παραπάνω χαρακτηρισμό αλλά και όσα άλλα άτοπα εξέφρασε ο κ. Τατσόπουλος και εν όψει της προβολής κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σε επανάληψη, της επιτυχημένης σειράς από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κ. Καλλιάνος έδωσε την οφειλόμενη απάντηση στον κ. Τατσόπουλο, τονίζοντας ότι πράττει χυδαία και φαίνεται να μην έχει αντίληψη κατανόησης ότι καθυβρίζει το 90% των Ελλήνων που παρακολούθησε τη σειρά.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αδυνατείτε να πιστέψετε ότι το συχνό στασίδι που είχατε στα κανάλια είναι ανίκανο για να σας δώσει τη δημοσιότητα που θέλετε και τη συμπάθεια που επιθυμείτε. Και έτσι, καταφεύγετε συχνά σε ακραίες δηλώσεις που θα συζητηθούν, με απώτερο αποτέλεσμα να ικανοποιήσετε την εγωιστική φιλοδοξία σας, να μιλάνε δηλαδή για εσάς όσο το δυνατόν περισσότεροι».

Ασφαλώς, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο κ. Τατσόπουλος αδυνατεί εν γένει να αντιληφθεί την ύπαρξη και ποιότητα του θρησκευτικού αισθήματος, που εκφράζεται ως έμπρακτη αποτύπωση της πίστης των Ελλήνων, της πίστης της Ρωμηοσύνης, της πίστης του Ελληνικού Γένους απανταχού, που γονατίζει μπροστά στα θεία, μπροστά στα ιερά και όσια της Πατρίδας και της Πίστεως.

Ορθότατα, λοιπόν, αντέδρασε ο κ. Καλλιάνος, ως όφειλε να αντιδράσει καθένας χριστιανός που πονά και βιώνει την ορθότητα της πίστεώς του και, χωρίς δεύτερο λόγο, δεν ανέχεται ουδείς να προσβάλει και να προσπαθεί να «ακουστεί», πετροβολώντας όσα υψηλά και άρρητα, όσα ιερά και όσια, όσα, αναμφισβήτητα, γαλούχησαν γενεές και γενεές και εστήριξαν ποικιλοτρόπως.

Και, εν τέλει, αφήστε εμάς που πιστεύουμε, να εκφράζουμε όσα αγαπούμε και σεβόμαστε με τον τρόπο που γνωρίζουμε και αναπαυόμαστε. Και, εσείς, όλοι όσοι κατἠγοροι του Χριστού και της Εκκλησίας Του, διότι ο Χριστός σας ενοχλεί, δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού, βρείτε άλλον τρόπο να ασχολείσθε…τον ελεύθερο χρόνο σας!

TOP NEWS