Καστορίας Καλλίνικος: Η Παναγία μας οδηγεί στην εμπειρική γνώση του Θεού

  • Dogma
καστορίας

Την πρώτη του Παράκληση σε Ενορία της Μητρόπολης τέλεσε ο . Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, μετά από δεκαήμερη αποχή από τα καθήκοντά του, λόγω της νόσησής του από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Καστορίας μετέβη, με τους δύο Διακόνους του π. Παύλο και π. Παντελεήμονα, στο χωριό Μελά και έψαλε την Μ. Παράκληση στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου.

Παρόντες ήταν ο Εφημέριος π. Γαβριήλ Παπαδόπουλος και οι Ιερείς της περιοχής, π. Σωκράτης, π. Δημήτριος και π. Γεώργιος, και οι κάτοικοι του χωριού κάθε ηλικίας, από παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μέχρι τις γιαγιάδες με το μαντήλι.

Ο κ. Καλλίνικος μίλησε για την έννοια της Παράκλησης, και τόνισε ότι η Παναγία μας παρακαλεί στην μοναξιά, στην αντιμετώπιση των παθών και στην λήθη και άγνοια του Θεού, οδηγώντας μας στην εμπειρική γνώση του Θεού.

Ας σημειωθεί, ότι το χωριό ονομαζόταν Στάτιστα, και πήρε το όνομα Μελάς, διότι σε αυτό φονεύθηκε από τους Τούρκους ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα Παύλος Μελάς.

Οι λιγοστοί κάτοικοί του αγωνίζονται να παραμείνουν στο χωριό, ασχολούμενοι κυρίως με την γεωργία, καλλιεργώντας φασόλια, αλλά και ελπίζοντας στην ανάδειξη του χωριού τους ως τόπου εθνικής ιστορικής μνήμης.

TOP NEWS