Καστορίας Σεραφείμ: Να φυλάξουμε την πίστη μας στο πρόσωπο του Χριστού

  • Dogma
καστοριάς σεραφείμ

Ο Μεθέορτος Εσπερινός της Αναλήψεως του Κυρίου τελέσθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό Δισπηλιού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας  Σεραφείμ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, μίλησε για τη σημασία των εορτών και ανέφερε ότι είναι η δοξολογία του ονόματος του Θεού, η συμμετοχή στη λατρεία και τη ζωή της Εκκλησίας.

Και συνέχισε ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας ένα κείμενο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, στο οποίο τονίζει ο θεόπτης πατέρας της Εκκλησίας, πως όλοι θα αναστηθούμε αλλά ολίγοι θα αναληφθούμε.

καστοριάς σεραφείμ

«Όπως λοιπόν Εκείνος έζησε και πέθανε και αναστήθηκε και αναλήφθηκε, έτσι κι εμείς ζούμε και πεθαίνουμε και θα αναστηθούμε όλοι, την ανάληψη όμως δεν θα την επιτύχουμε όλοι, αλλ’ εκείνοι μόνο για τους οποίους ζωή είναι ο Χριστός και ο θάνατος για χάρη Αυτού κέρδος. Εκείνοι που πριν από το θάνατο σταύρωσαν την αμαρτία με τη μετάνοια και τον ευαγγελικό τρόπο ζωής».

καστοριάς σερεφείμ

Τέλος, ευχήθηκε να φυλάξουμε την πίστη μας στο πρόσωπο του Χριστού και να είμαστε κι εμείς σ’αυτούς τους ολίγους που θα αναληφθούν για να δούμε τη δόξα του Θεού.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους του Δισπηλιού.

TOP NEWS