Κερκύρας Νεκτάριος: Στην Εκκλησία δεν υπάρχουν διαχωρισμοί μεταξύ των ανθρώπων

  • Dogma
νεκτάριος

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στην Αποστολική Περικοπή της ημέρας, από την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου.

Την Κυριακή  7 Αυγούστου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στην Αποστολική Περικοπή της ημέρας, από την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, στην οποία ο Απόστολος των Εθνών προτρέπει τους δυνατούς στην πίστη να βαστάζουν τις αδυναμίες των αδυνάτων και να μην αρέσουν στους εαυτούς τους. Έχει χρέος ο άνθρωπος που προσεύχεται, που νηστεύει και διάγει βίον κατά Χριστόν, να προσεύχεται κυρίως για τους αδελφούς του, οι οποίοι βρίσκονται μακριά από το Χριστό, είτε λόγω απιστίας , είτε λόγω αδιαφορίας. Στους ανθρώπους που εκκλησιάζονται συχνά και νηστεύουν ελλοχεύει ο κίνδυνος της κατάκρισης, απέναντι στους υπολοίπους και του διαχωρισμού μεταξύ των ανθρώπων. Τέτοιες συμπεριφορές δεν περιποιούν τιμή για την Εκκλησία. Όλοι οι βαπτισμένοι Χριστιανοί αποτελούν το Σώμα του Χριστού με κεφαλή τον Ίδιο. Με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας η ενότητα αυτή πραγματοποιείται, καθώς οι άνθρωποι μετέχουν του κοινού ποτηρίου και γίνονται σύσσωμοι και σύναιμοι  Χριστού.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε  οι πιστοί να οδηγούνται στην  ενότητα  της Πίστεως, σε μια εποχή διαχωρισμών και αντιθέσεων, λόγω της εκκοσμικεύσεως της ζωής.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ