Κερκύρας Νεκτάριος: Την περίοδο του Τριωδίου εντείουμε την προσευχή

  • Dogma
νεοφύτου νεκτάριος

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Αναλήψεως στο Βόλο.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, αφού ευχαρίστησε κατ’αρχήν τον επιχώριο Επίσκοπο Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στην Προς Τιμόθεον Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος περιμένοντας την καταδίκη του στη Ρώμη, γράφει μερικές τελευταίες συμβουλές προς τον μαθητή του και Επίσκοπο Εφέσου Τιμόθεο.

Του λέει συγκεκριμένα ότι άκουσε τη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου, περί πίστεως και εν Χριστώ ζωής. Μιας ζωής που όσοι θα την ακολουθήσουν θα έχουν δυσκολίες και θα υποστούν διωγμούς. Χωρίς πίστη τίποτα δεν είναι κατορθωτό για τον άνθρωπο. Η πίστη είναι εσωτερική δύναμη, προερχόμενη από τον ίδιο τον Τριαδικό Θεό. Οι αγώνες των Αγίων της Πίστεώς μας ήταν αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης τους προς τον Κύριο. Η διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου είναι η αλήθεια του προσώπου του Ιησού Χριστού, ο λόγος που καταδεικνύει τον ίδιο τον Κύριό μας, διότι Εκείνος είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή.

Ακόμη, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο τρόπος ζωής του Αποστόλου Παύλου είναι αγαπητικός. Είναι πρωτά απ’όλα η κοινωνία με τον Ιησού Χριστό και δευτερευόντως η εν αγάπη κοινωνία με τους συνανθρώπους μας, αίροντας όλα αυτά τα εμπόδια που δυσχαιρένουν αυτή την κοινωνία, με κορωνίδα αυτών τον εγωϊσμό .

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο Απόστολος Παύλος μας καλεί και σήμερα να διαφυλάξουμε την αλήθεια, την πίστη και την αγάπη μας προς τον Κύριο.

Δυστυχώς όμως εμείς αντι για την αλήθεια του Χριστού, δεχόμαστε την αλήθεια της Επιστήμης και την εν γένει κοσμικής γνώσεως, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πνευματική πυξίδα στη ζωή μας. Αντί της αγάπης μας στο Χριστό, φωλιάζει μέσα μας ο εγωϊσμός και η αυτοθέωση και τέλος αντί της πίστεως στο Θεό, σήμερα οι άνθρωποι ειδωλοποιούν τον εαυτό τους, πορευόμενοι μέσω του ορθολογισμού.

Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στην περίοδο του Τριωδίου τόνισε ότι η περίδος αυτή περιέχει ύμνους αφενός μεν κατανυκτικούς και αφετέρου ύμνους μετανοίας και εκζητήσεως της Θείας Χάριτος. Η Αγία μας Εκκλησία μας καλεί στην περίοδο αυτή να εντείνουμε την προσευχή μας και τον πνευματικό μας αγώνα ώστε να συναναστηθούμε με τον Κύριό μας.

Κλέινοντας ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να διδαχθούν μέσα από την Εκκλησία και τους Αγίου Της, την Παρουσία και τη Χάρη του Τριαδικού Θεού στη ζωή τους.

 

TOP NEWS