Κηφισίας Κύριλλος: «Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να έχει σχέση με υπολογισμό και υστεροβουλία»

  • Dogma
κηφισίας

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ν.Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου 2016,η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιττας, των μελών των Ταμείων Ενοριακής Δράσεως της Μητροπολης Κηφισίας.

Το παρών στην εκδήλωση της Μητρόπλης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, έδωσαν ο  ο Πρωτοσύγκελλος Αριμ. π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χρίστος Κυριακόπουλος, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι, οι υπεύθυνοι Εφημέριοι και τα μέλη των Ταμείων Ενοριακών Δράσεων.

Προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

κηφισίας

κηφισίας

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας. Εν συνεχεία έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο οποίος παρουσίασε μία πολύ διδακτική ιστορία από το «Λειμωνάριο», τόνισε ότι η φιλανθρωπία στην Εκκλησία βασίζεται στην αγαθή προαίρεση αυτού που προσφέρει και δεν μπορεί να έχει σχέση με υπολογισμό και υστεροβουλία.

κηφισίας

κηφισίας

κηφισίας

Παρουσίασε εκτενώς το επιτελεσθέν έργο τη χρονιά που πέρασε και έθεσε τους στόχους για τη νέα χρονιά.Επέστησε την προσοχή όλων των μελών στην πιστή τήρηση του Κανονισμού λειτουργίας των Τ.Ε.Δ. Ευχαρίστησε τα μέλη των Τ.Ε.Δ για την ανιδιοτελή προσφορά τους προς ανακούφιση των ελαχίστων αδελφών του Χριστού. Τέλος, διένειμε σε όλους την βασιλόπιττα.

 

TOP NEWS