Κοινωνικο-προνοιακή Εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του Γάμου και της Οικογένειας

  • Dogma
Οικογένειας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με θέμα: «Κοινωνικο-προνοιακή Εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του Γάμου και της Οικογένειας», το οποίο πραγματοποιεί η Ιερά μας Μητρόπολη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσα στο ανύσταχτο ποιμαντικό ενδιαφέρον για πνευματική ανύψωση των κληρικών Της.

Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο διεξάγεται στο κτήριο της πρώην Εκκλησιαστικής Σχολής Αγίου Μηνά (Αγραίων 3, Καροπλεσίτικα) Καρδίτσης.
Ομιλητές στην πρώτη αυτή εβδομάδα ήταν:
1. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος με θέμα: «Εισαγωγή στο Πρόγραμμα – Φάσεις εξέλιξης της οικογενειακής ζωής».
2. ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Στάμος, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρδίτσης με θέμα: «Σύγχρονη εκκλησιαστική προσέγγιση της Θεολογίας του Γάμου».
3. ο Ελλογιμώτατος Διδάκτωρ Ψυχολογίας κ. Κωνσταντίνος Μπούσουλας με θέματα: «Η στήριξη της οικογενειακής ισορροπίας απέναντι στα προβλήματα της εφηβικής ηλικίας» και «Η ισορροπία της οικογένειας μετά την αναχώρηση των παιδιών».
Οι Ιερείς της τοπικής μας Εκκλησίας μετείχαν ενεργά με τις ερωτήσεις τους στις συναντήσεις αυτές προβάλλοντας την θέλησή τους για μάθηση, ώστε η ποιμαντική μέριμνα προς τον ποίμνιό τους να καλυτερεύσει και να καταστεί αποτελεσματικότερη.

IMG_1140 IMG_1141 IMG_1143 IMG_1144 IMG_1148 IMG_1153 IMG_1273 IMG_1275

 

TOP NEWS