Κοπή βασιλόπιτας από τον Ιεραπύτνης

  • Dogma

Το πρωί της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος μετέβη στην 11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (Μ.Σ.Ε.Π.) Ζήρου, όπου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της μονάδος, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Διοικητή κ. Γεωργίου Παπαδάκη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Διοικητή, τους αξιωματικούς, τα λοιπά στελέχη και στους σμηνίτες της μονάδας καλή, ειρηνική και ευλογημένη από τον Θεό χρονιά, με υγεία, δύναμη και υψηλό φρόνημα για να συνεχίσουν με τη βοήθεια του Θεού και τη σκέπη των προστατών της της Πολεμικής Αεροπορίας, των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, να επιτελούν την υψηλή αποστολή τους για τη διασφάλιση της από αέρος εθνικής άμυνας και ασφάλειας της πατρίδας μας.

Ο Διοικητής της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου Επισμηναγός κ. Γεώργιος Παπαδάκης ευχαρίστησε θερμότατα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Kύριλλο για την πάντοτε θετική ανταπόκριση στις προσκλήσεις της μονάδας και για τις ενισχυτικές πατρικές ευχές του, και ευχήθηκε σε όλους το νέο έτος να είναι ειρηνικό, υγιεινό και δημιουργικό.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος διένειμε σε όλους μαζί με τη Βασιλόπιτα και το ημερολόγιο τσέπης έτους 2024 της Ι. Μητροπόλεως.

Στην ακολουθία του Αγιασμού και στην τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας μετείχαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσ. Οικονόμος π. Γεώργιος Φυτρολάκης, συνταξιούχος Εφημέριος Ενορίας Ζήρου, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρέστησαν, επίσης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Σητείας Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Φυγετάκης, ο Διοικητής Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου κ. Ιωάννης Δρακάκης και ο Διοικητής του Πυροσβετικού Κλιμακίου Σητείας Αντιπύραρχος κ. Παύλος Καπετανάκης.

TOP NEWS