Κορονοϊός – Άγιο Όρος: Νεκρός κι άλλος μοναχός στην Ι.Μ Φιλοθέου – Ο πέμπτος σε δέκα ημέρες

  • Dogma
άγιο όρος

Άγιο Όρος: Δραματική είναι η κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού στην Ιερά Μονή Φιλοθέου. Ο π. Ταξιάρχης εκοιμήθη αργά το βράδυ του Σαββάτου νικημένος από επιπλοκές της Covid -19. Είναι ο πέμπτος μοναχός που χάνει τη ζωή του μέσα σε δέκα ημέρες, ενώ όλοι , σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ανεμβολίαστοι.

Όπως ήδη ήδη έχει γράψει το dogma.gr στο Άγιο Όρος  η Ιερά Μονή Φιλοθέου έχει τεθεί σε καραντίνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του voria.gr το σύνολο των μοναχών έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και από τους 40 μοναχούς περισσότεροι από 20 βρίσκονται απομονωμένοι στα κελιά τους με συμπτώματα.

Το Σάββατο εκοιμήθη ο π. Κοσμάς, ο οποίος ήταν και  ο οδοντίατρος της Μονής Φιλοθέου, εντός της προηγούμενης εβοδμάδας τη μάχη με τον  κορoνοϊό είχαν χάσει ο π. Δαμιανός και ο π. Πορφύριος και πριν από δύο εβδομάδες νικημένος απο την covid -19 εκοιμήθη και ο π. Λουκάς προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος κατά το  παρελθόν της Ιεράς Μονής στην αγιορείτικη Κοινότητα.

Η έξαρση της πανδημίας στο Άγιον Όρος προβληματίζει ιδιαίτερη την Ιερά Κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την Ελλαδική Εκκλησία.

«Από τους 1800 μοναχούς έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 500, ενώ πολλοί μοναχοί έχουν ήδη νοσήσει, κυρίως στις Μονές που υπάρχουν ξένοι μοναχοί, γεγονός που τους επιφέρει μια μορφή ανοσίας», δήλωσε πρόσφατα ο διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Πηγή φωτογραφίας: monastiria.gr

 

TOP NEWS