Κορονοϊός: Η Ιερά Σύνοδο ζητά λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και άδεια για ατομική προσευχή

  • Dogma
σύνοδος

Την άδεια να τελεούν οι κληρικοί κεκλεισμένων των θυρών τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες γεγονός που θα » συντελέση καθοριστικά και εις την διατήρησιν της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας» ζητά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με επιστολή της προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στην ίδια επιστολή η Ιερά Σύνοδος, ζητά να επιτραπεί να τελείται η Θεία Λειτουργία τόσο στα μοναστήρια,  όπου οι άνθρωποι εκεί ζουν ούτως ή άλως μαζί με κοινοβιακό τρόπο, όσο και στους ιερούς ναούς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Επίσης σημειώνεται η αναγκη να επιτραπεί η τέλεση κηδειών και σε ναούς εκτός κοιμητηρίων, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας τα κοιμητήρια δεν έχουν ναούς, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στη ζωντανή αναμετάδοση των ιερών ακολουθιών.

Άδεια για ατομική προσευχή

Με δεύτερη επιστολή της προς τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γεώργιο Καλαντζή η Ιερά Σύνοδος ζητά, να προβλεφθεί στους λόγους που επιτρέπουν έξοδο από τα σπίτια, την «ατομική προσευχή» όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ που εξέδωσαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας ενώ γίνεται ειδική αναφορά και για τους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν τα μνήματα οικείων τους στα νεκροταφεία.

Δείτε αναλυτικά τις επιστολές:

 

660_kerameos_tropopoiiseis_kya 671_ggth_periorismos_kykloforias 690_egkyklion_simeioma_enimerosis_peri_genomenon_synodikon_energeion

671_ggth_periorismos_kykloforias

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ