Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών της Ι.Μ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βραγκιανών

  • Dogma

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βραγκιανών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος. 

Μετά την μεγάλη δωρεά του Θεσσαλιώτη Μαιευτήρα Ιατρού – Χειρουργού Γυναικολόγου κ. Φάνη Στάθη, ο οποίος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την δαπάνη των εργασιών ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ οι σπουδαίες τοιχογραφίες της Ιεράς Μονής και ο διάκοσμό τους, αποκαλύπτονται.

Με την καθοδήγηση των υπευθύνων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσης ο Συντηρητής κ. Αλέξανδρος Κωνσταντάς μαζί με ειδικούς Επιστήμονες έχουν ξεκινήσει τις εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών και παραθέτουμε δείγμα των εργασιών τους.

Στην όλη προσπάθεια συνέβαλε καθοριστικά ο  Αρχιμανδρίτης π. Συνέσιος Στάθης, βραγκιανιώτης και αυτός, ο οποίος αποδεικνύει πόσο αγαπά τον τόπο του και τα μνημεία του.

Η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος με μεγάλη χαρά για την εξέλιξη αυτή και ευχαριστεί θερμά τόσο τον κ. Φάνη Στάθη για την σπουδαία και ιστορική αυτή δωρεά, όσο και τα αξιότιμα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Μονής, για το διαρκές ενδιαφέρον τους.

 

TOP NEWS