Κυριακή Μετά τα Φώτα στην Ενορία Σχινοκαψάλων Ιεράπετρας

  • Dogma
κυριακή

Την Κυριακή Μετά τα Φώτα, 14 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου και Τριών Ιεραρχών Σχινοκαψάλων Ιεράπετρας

Την Κυριακή Μετά τα Φώτα, 14 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου και Τριών Ιεραρχών Σχινοκαψάλων Ιεράπετρας και τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Μάρκου (εννεάμηνο) και Μαρίας (τρίμηνο) Πιτροπάκη, Γεωργίου (εννεάμηνο) και Μερόπης (συναπάντημα) Λαπιδάκη και Ιωάννου και Μαρίας Τζανάκη (συναπάντημα).

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα, σημειώνοντας ότι ο Κύριος αφού βαπτίστηκε στον Ιορδάνη ποταμό από τον Τίμιο Πρόδρομο άρχισε επίσημα τη δημόσια δράση του στη Γαλιλαία των Εθνών, κηρύσσοντας βάπτισμα μετανοίας γιατί έχει έρθει η Βασιλεία των ουρανών. Η ουράνια Βασιλεία είναι ο ίδιος ο Χριστός που ήρθε στη γη και αρχίζει από τούτη εδώ τη ζωή και ολοκληρώνεται στην άλλη. Και οι μετανοημένοι για τα λάθη, τις αμαρτίες και τις αστοχίες τους άνθρωποι είναι οι πολίτες της Βασιλείας του Θεού, που ζουν στην Εκκλησία του Χριστού. Γιατί μόνο μέσα στην Εκκλησία ο άνθρωπος μεταμορφώνεται με τη χάρη και τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος και ασπάζεται μία άλλη φιλοσοφία της ζωής. Ας παρακαλέσουμε τον Επιφανέντα Κύριο, κατέληξε ο Σεβ., να μας χαρίζει μετάνοια για να απαλλαγούμε από την πνευματική νωθρότητα, την καλοπέραση, την άνεση και την καλοζωία, και να επικρατήσει η παρουσία του Θεού μέσα μας, να έλθει η Βασιλεία του Θεού στη ζωή και τα έργα μας. Αμήν.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Σχινοκαψάλων, Αρχιερατικός Επίτροπος της ΣΤ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Εκκλησιάστηκαν αρκετοί ενορίτες, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχαήλ Μπαχλιτζανάκης και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σχινοκαψάλων κ. Ιωάννα Χρηστάκη.

TOP NEWS