Κυριακή πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων στην Ιεράπετρα

  • Dogma
κυριακή

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε η  Κυριακή πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

Την Κυριακή Δ΄ Ματθαίου, 2 Ιουλίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, όπου στο τέλος τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Κωνσταντίνου Βάβουλα (ετήσιο) και Ανδρέα Μίλε (τρίμηνο).

Στο κήρυγμά του, κατά το «Κοινωνικό», ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ανέλυσε το θαύμα της θεραπείας του δούλου του Εκατοντάρχου από τον Κύριο στα περίχωρα της Καπερναούμ. Σημείωσε ότι τρείς ήταν οι προϋποθέσεις για τη θεραπεία του ασθενούς: η βαθειά πίστη του Ανώτατου Αξιωματικού του Ρωμαϊκού στρατεύματος, η άδολη αγάπη του προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο και η γνήσια ταπείνωσή του. Αυτά διείδε ο καρδιογνώστης Κύριος στην καρδιά του Εκατόνταρχου και ζήτησε ο Ίδιος να πάει στο σπίτι του για να θεραπεύσει τον δούλο του. Και μάλιστα, ομολόγησε ότι δεν συναντησε τέτοια μεγάλη πίστη σε όλο το Ισραήλ.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο π. Γεώργιος Λογκάκης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

TOP NEWS