Κυριακή του Τυφλού στο προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου

  • Dogma
χαλίδος

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, τον Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Μάρκου-Αρχιερατικό Επίτροπο Κηρέως, τον Οικον. Νικόλαο Βερνέζο-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Η συμμετοχή των πιστών στα τελούμενα ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική, αφού κατέφθαναν συνεχώς πεζοπόροι προσκυνητές, οι οποίοι, παρά τον κόπο της οδοιπορίας συντάσσονταν με τα προβλεπόμενα, από το νόμο, μέτρα υγειονομικής ασφαλείας και ανέμεναν υπομονετικά στο προσκύνημά τους.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος και ο Λαμπαδάριος κ. Νικόλαος Ενωτιάδης.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, ανέλυσε το περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Ιωάν. 9, 1-38) και συνεχάρη τους προσκυνητές, που με ευλάβεια διατηρούν το έθιμο της πεζοπορίας και δι’ αυτού του τρόπου τιμούν τον Όσιο Ιωάννη και ευλογούνται από εκείνον.

 

Το σύνολο των Ιερών Ακολουθιών μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

TOP NEWS