Λαγκαδά Ιωάννης «Να κάνουμε τρόπο ζωής τα μηνύματα του Ευαγγελίου»

  • Dogma

Τα εγκαίνια της έκθεσης που είναι αφιερωμένη στις εκδόσεις της Βίβλου και του Ιερού Ευαγγελίου τέλεσε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά ο οικείος μητροπολίτης κ. Ιωάννης.

Dogma Newsdesk

Τα εγκαίνια της έκθεσης που είναι αφιερωμένη στις εκδόσεις της Βίβλου και του Ιερού Ευαγγελίου τέλεσε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά ο οικείος μητροπολίτης κ. Ιωάννης.

Στην πρωτότυπη αυτή έκθεση, η λειτουργία της οποίας ξεκινά μία περίοδο όπου έχει οριστεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως εβδομάδα αντιαιρετικού αγώνα και αντιαιρετικής δράσης, μπορεί ο καθένας να δει και να μελετήσει από κοντά σπάνιες εκδόσεις της Βίβλου και του Ιερού Ευαγγελίου καθώς και βιβλία της Αγίας Γραφής μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες.

Στην ομιλία του κατά την τελετή του αγιασμού της έκθεσης, ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της σωστής μελέτης της Αγίας Γραφής τονίζοντας ότι ο Λόγος του Θεού είναι πάντα επίκαιρος και μέσα από αυτόν αρχίζει η καρποφορία στις ψυχές των ανθρώπων.

«Δυστυχώς σήμερα ο ρυθμός της ζωής μας δεν μας αφήνει περιθώρια να ασχοληθούμε με την πνευματική μας ζωή. Ο Λόγος του Θεού έχει το μοναδικό προνόμιο να διεισδύει στην ψυχή μας ανάλογα με την διάθεση δεκτικότητας που έχουμε και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να αφιερώνουμε πολύ περισσότερο χρόνο στην μελέτη της Αγίας Γραφής, η οποία με τον δυναμικό χαρακτήρα που έχει μπορεί να ξεκουράζει τον άνθρωπο πνευματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννης.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Ιωάννης μιλώντας για τις λάθος ερμηνείες και αιρέσεις που διαστρεβλώνουν τα νοήματα της Αγίας Γραφής, υπογράμμισε ότι «μόνο μέσα στην Εκκλησία μπορεί να γίνει η σωστή και ακριβής διατύπωση όλων αυτών των εννοιών της Αγίας Γραφής, διότι εκεί υπάρχει η συνέχεια των Πατέρων και η αποκάλυψη των Αληθειών αυτής. Δεν μπορεί να απομονώνονται κείμενα και χωρία της διότι όλα αυτά έχουν μία συνέχεια και μία συνοχή».

Τέλος, ο μητροπολίτης Λαγκαδά προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να ανοίγουν συχνά το Βιβλίο της Αγίας Γραφής και να μελετούν σωστά τον Λόγο του Θεού. «Πρέπει όλοι μας να μάθουμε τα μηνύματα του Ευαγγελίου και να τα κάνουμε τρόπο ζωής γιατί δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι είναι εύκολο να τα ακούμε αλλά δύσκολο να τα εφαρμόσουμε», κατέληξε ο κ. Ιωάννης.

Η παρούσα έκθεση εκδόσεων της Αγίας Γραφής θα παραμείνει μόνιμα στην αίθουσα του ναού Κοιμήσης της Θεοτόκου Λαγκαδά.

TOP NEWS