Λαγκαδά Ιωάννης: Ο Απόστολος Παύλος μεταφέρει το μήνυμα του Φωτός

  • Dogma
λαγκαδά

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τελέσθηκε το πρωί της 29ης Ιουνίου 2016, στο Ιερό Προσκύνημα του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, το οποίο ευρίσκεται εις την περιοχήν του Δερβενίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαγυνών-Λαγκαδά.

Του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, το οποίον και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς της Μητροπόλεως μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευσέβιος Σπουργίτης και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Πουτούκης. Μεταξύ των ευσεβών Χριστιανών που προσήλθαν με ευλάβεια για να τιμήσει την μνήμη των δύο Μεγάλων Αποστόλων παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινότητος των Λαγυνών κ. Αστέριος Μουζίκας, ενώ το Αναλόγιο του Ιερού Προσκυνήματος λάμπρυναν με την παρουσία τους, ο Βυζαντινός Χορός των Ιεροψαλτών «Ο Απόστολος Παύλος» υπό την άριστη καθοδήγηση του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεωργίου Φερεντίνου.

DSC_2566 DSC_2575 DSC_2577 DSC_2583 DSC_2593 DSC_2604 DSC_2612

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη μορφή του Αποστόλου των Εθνών Παύλου επισημαίνοντας ότι, μεταφέρει το μήνυμα του Φωτός, το μήνυμα του Ευαγγελίου, μιλάει για Εκείνον που γνώρισε, για Εκείνον που έζησε. Όταν γνωρίσει κανείς τον Χριστό έστω και για μία στιγμή, τότε η γεμίζει η ύπαρξη του και νιώθει την πληρότητα της χάριτος, ζώντας ακριβώς εκείνο το μεγαλείο που ζούσε και ο Απόστολος Παύλος.

DSC_2621 DSC_2628 DSC_2629 DSC_2634 DSC_2647

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός του να βιώσουμε αυτό που ζούσε ο Απόστολος Παύλος μέσα από την αυθεντία και την αλήθεια, γενόμενοι αληθινοί απέναντι σε Εκείνον που για εμάς έγινε άνθρωπος και σε Εκείνον που μας δείχνει συνεχώς τον δρόμο για να γίνουμε και εμείς, πρώτα άνθρωποι, παύοντας οριστικά ο ένας να δυναστεύει, να κοροϊδεύει και να εμπαίζει τον συνάνθρωπό. Θα πρέπει να γίνουμε κοινωνοί των βιωμάτων και με αγάπη να φροντίζουμε πως θα είμαστε ευεργετικοί στον εαυτό μας και στον πλησίον μας, γιατί μόνο έτσι θα υποδομήσουμε μια θετική πορεία και στο παρόν αλλά και στο μέλλον μας.

DSC_2655 DSC_2663 DSC_2688 DSC_2700 DSC_2706 DSC_2470 DSC_2475 DSC_2478 DSC_2505 DSC_2520

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά αφού ευχήθηκε τα Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και ιδιαιτέρως στον Ιερατικό Προϊστάμενο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, π. Παύλο Καντίνα, ο οποίος έχει και την μέριμνα του Ιερού Προσκυνήματος, ενώ παράλληλα επίδωσε στον Ιερομόναχο π. Δημήτριο Τσιφιντάρη το Οφίκκιο του Οικονόμου προτρέποντας τον, να συνεχίζει να επιτελεί με ιδιαίτερο ζήλο τα ιερατικά και εφημεριακά του καθήκοντα  πάντοτε προς όφελος των Πιστών και της Εκκλησίας μας.

DSC_2532 DSC_2540 DSC_2549 DSC_2559 DSC_2563

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ