Λαμπρά Θεοφάνεια στην Καστοριά

  • Dogma
θεοφάνεια

Τα Θεοφάνεια στην Πόλη της Καστοριάς τέλεσε ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος.

Στα παγωμένα νερά της λίμνης της Καστοριάς έπεσαν και φέτος νεαροί για να πιάσουν τον τίμιο Σταυρό που πέταξε με το άκουσμα του απολυτίκιου των Θεοφανείων ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος.

Παρά το τσουχτερό κρύο, ο κόσμος και οι άρχοντες της πόλης συγκεντρώθηκαν στα παράλια της λίμνης, στην περιοχή του Σταυρού για να παρακολουθήσουν την ρίψη του Σταυρού στα νερά της λίμνης Ορεστιάδας.

Νωρίτερα, τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια, με πομπή, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου γίνεται κάθε χρόνο η κατάδυση του Σταυρού.

Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος ευχήθηκε σε όλους τους επισκέπτες και τους Καστοριανούς που ήταν παρόντες να έχουν την χάρη και την ευλογία του Θεού.

«Δυστυχώς έχουμε χαλασει το κλιματισμο του θεού αλλά σήμερα το αγιάζουμε για να προστατέψουμε την κτήση» τόνισε ο Μητροπολίτης ενώ πρόσθεσε «Να συνεχιστεί η παράδοση στην πόλη μας την πιο όμορφη γωνιά της Ελλάδος».

Αμέσως Μετά τέλεσε την ρίψη του Σταυρού και στην Μόνη Μαυριωτίσσης στον παραλίμνιο δρόμο της Καστοριάς όπου τον συνόδευσαν οι άρχοντες της περιοχής.

Φωτορεπορτάζ : Γιώργος Φερδής

 

TOP NEWS