Λαμπρή εορτή Αγ. Γεωργίου στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

  • Dogma
γεωργίου

Σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα χαράς η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα, 24 Απριλίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου Αττικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, όποιος κήρυξε και το θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα της Διακαινησίμου, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ν. Ιωνίας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εξαιρετική προσωπικότητα του Αγίου Γεωργίου, στην ακλόνητη πίστη του και στην αξιοθαύμαστη καρτερία του στα φρικτά βασανιστήρια που δέχθηκε, ο οποίος, μιμούμενος το πάθος του Αναστάντος Χριστού, έλαβε το στεφάνι της αιώνιας δόξας των μαρτύρων της Εκκλησίας μας.

TOP NEWS