Λαμπρή εορτή Τριών Ιεραρχών στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας

  • Dogma
ιεραρχών

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 η κοινή εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας, όπου εκκλησιάσθηκαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου και του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Ιεράπετρας

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, ευχόμενος υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων των σχολικών μονάδων του τόπου.

Για τη ζωή, το έργο, την πολύπλευρη προσφορά, τις πνευματικές παρακαταθήκες και τις παιδαγωγικές αρχές των Τριών Ιεραρχών μίλησε κατ᾽ εντολήν του Σεβ. κ. Κυρίλλου εμπεριστατωμένα ο Θεολόγος καθηγητής και Υποδιευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας κ. Δημήτριος Χοϊλούς.

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στο υπόλοιπο εκκλησίασμα να έχουν ως υπόδειγμα τη ζωή και τη διδασκαλία των «Τριών μεγίστων Φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος» και προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας μας Αγίων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο ιερατικώς Προϊστάμενος του ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο Αιδ/τος Ιερεύς Γεώργιος Λογκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

TOP NEWS