Λιτάνευση θαυματουργού εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

  • Dogma
παναγίας

Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας για τη Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, Πολιούχου και Προστάτιδος της Ν. Φιλαδέλφειας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής Λιτάνευση της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της Ν. Φιλαδέλφειας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου, τη συμμετοχή του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γαβριήλ και την παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου, μελών του Δ.Σ. του Δήμου, προέδρων και εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος λαού.

Μετά το τέλος της πομπής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενική φιλοξενία του και προέτρεψε τον πιστό λαό του Θεού να καταφεύγει πάντοτε δια της προσευχής στην αγκαλιά της Υπεραγίας Θεοτόκου, ευχόμενος η χάρη της θαυματουργού Εικόνας Της να σκέπει και να διαφυλάττει πάντοτε όλους μας.

Ακολούθως, πλησίον του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στη Μικρασία με τίτλο «Μικρασία εσέ αγναντεύω και σε τραγουδώ», παρουσία και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου, ξενάγησε στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στη Ν. Φιλαδέλφεια τους δύο προσκεκλημένους Αρχιερείς, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο και Μάνης κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι με την τιμητική παρουσία τους λάμπρυναν τις εορταστικές ακολουθίες προς τιμήν της Παναγίας Βουρλιώτισσας.

παναγίας

TOP NEWS