Μέχρι τις 18 Ιουνίου το λείψανο του Αγίου Λουκά στη Μ. Νέας Ιωνίας

  • Dogma
ιωνίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγ. Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του Θαυματουργού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Με την ευκαιρία μάλιστα της ενάρξεως των εορταστικών εκδηλώσεων «Τριάδια 2019», την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Λουκά του Ιατρού έμπροσθεν του Ιερού Ναού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, παρουσία του ιερού κλήρου και του πιστού λαού του Θεού και στη συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 11 Ιουνίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό και μαρτυρικό βίο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Ομολογητού, στα αμέτρητα θαύματά του καθώς και στα σπάνια πνευματικά του χαρίσματα, με τα οποία διακόνησε τον άνθρωπο ως ποιμένας και ως ιατρός, λέγοντας ότι με την παρουσία του Ιερού Λειψάνου στο Ναό δημιουργείται ένα εναλλακτικό νοσοκομείο, θεραπείας ψυχών.

Το Ιερό Λείψανο θα τίθεται σε προσκύνηση μέχρι την Τρίτη 18 Ιουνίου.

ιωνίας

TOP NEWS