Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Οι άνθρωποι αντί να έχουμε επικοινωνία με τον Χριστό, βεβαιώνουμε την παρουσία του Αντιχρίστου

  • Dogma
μεσσηνίας

Η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, τελέσθηκε, κατά το έθος, σήμερα Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στον Παμμεγέθη Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενώ τον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, οι Αρχιμανδρίτες Αλέξιος Σαραντόπουλος, Τιμόθεος Μπινίσκος και Αλέξιος Αρώνης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κωνσταντίνος Σφήκας και Σωτήριος Τζαϊλέας και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας , αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή, τόνισε την μεταλλαγή και μεταστροφή του δαιμονιζομένου νέου, μετά από τη συνάντησή και την μετά Χριστόν κοινωνία. Όπως χαρακτηριστικά είπε “Οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές αντί να έχουμε επικοινωνία με τον Χριστό, επί το πλείστον επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη και την παρουσία του Αντιχρίστου.” Και κάλεσε τους πιστούς να επιβεβαιώνουν τη σχέση τους με τον Θεό, όχι μέσα από λόγια και τυπικές κινήσεις, αλλά μέσα από την ειλικρινή μετάνοια, η οποία δεν πρέπει να υποδηλώνει απλώς μια σωματική κίνηση αλλά τον ίδιο τον τρόπο της ζωής τους.

TOP NEWS