Μεσσηνίας για εορτή Θεοφανείων: «Να φωτίσει τα εσκοτισμένα μυαλά που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο»

  • Δόγμα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στη Μητρόπολη Μεσηηνίας, με τη συμμετοχή των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της πόλης.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον Ι. Ναό Αναλήψεως, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και των στρατιωτικών και πολιτειακών αρχών της πόλης.

Στο σύντομο μήνυμά του αναφερόμενος στην πανδημία και στους αρνητές του εμβολιασμού, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε: «Προ παντός να φωτίσει και όλα εκείνα τα εσκοτισμένα μυαλά που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο και να τον οδηγήσουν σε αδιέξοδα που είναι επιζήμια για τη ζωή τους και τη ζωή όλων».

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας:

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Καλαμάτα.

Νωρίς το πρωί, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού παραλίας.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλεως.

Αρκετοί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο κολυμβητής Κανέλλος Σκουρτσίδης, μαθητής του 3ου Λυκείου Καλαμάτας.

Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο Μητροπολίτης ευχήθηκε το φως της επιφανείας του Δεσπότου Χριστού να φωτίζει τη ζωή όλων και να χαρίζει δύναμη, ευτυχία και κάθε καλό.

«Προ παντός να φωτίσει και όλα εκείνα τα εσκοτισμένα μυαλά που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο και να τον οδηγήσουν σε αδιέξοδα που είναι επιζήμια για τη ζωή τους και τη ζωή όλων», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Στην τελετή παρέστησαν, οι Βουλευτές του Νομού Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Καπέλιος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι Αντιπεριφερειάρχες Α. Τσουκαλάς και Α. Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

theofania kalamatas 1

theofania kalamatas 1

theofania kalamatas 1

theofania kalamatas 1

theofania kalamatas 1

theofania kalamatas 1

theofania kalamatas 1

theofania kalamatas 1

theofania kalamatas 1

theofania kalamatas 1

theofania kalamatas 1

TOP NEWS