Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Ιεράς Εικόνος Αγ. Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα

  • Dogma
ευφημίας

Με ιδιαίτερη κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στον φερώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ευφημίας και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, που τίθεται αυτές τις ημέρες σε προσκύνηση στον Ναό, στους δρόμους της Νέας Χαλκηδόνας υπό τις ήχους της φιλαρμονικής και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, φορέων της πόλεως, εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και τον πιστό λαό που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και ευχήθηκε η χάρις του Θεού, δια πρεσβειών της Αγίας Ευφημίας να σκέπει και να ευλογεί κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια.

TOP NEWS