Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

  • ΔΟΓΜΑ

Μήνυμα με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών που τιμά η Εκκλησία στις 30 Ιανουαρίου, απηύθυνε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρσκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή. 

Η κ. Ζέττα Μακρή στο μήνυμα της τόνισε τις αξίες, τον λόγο και τα διδάγματα των Τριών Ιεραρχών που αναδεικνύουν την παιδεία, η οποία οφείλει να διαμορφώνει ήθος και χαρακτήρα, να καλλιεργεί την κοινωνική ευαισθησία, να παράγει και να πορωθεί υγιή πρότυπα, να διευρύνει πνευματικούς ορίζοντες, σαν εκείνους που μας δίδαξαν ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μέγας Βσίλειος, ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός. Οι αρχές αυτών των Τριών Μεγίστων Φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος, όπως αναφέρει η Υφυπουργός Παιδείας, αποτελούν αρωγό και οδηγό στην εκπαιδευτική διαδρομή για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αναλυτικά το μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή: 

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί,

Στις 30 Ιανουαρίου τιμούμε τους Τρεις Ιεράρχες, τιμούμε την ανεκτίμητη προσφορά των τριών Οικουµενικών ∆ιδασκάλων στην χριστιανική πίστη, στα ελληνικά Γράμματα και την Παιδεία.

Οι αξίες, ο λόγος και τα διδάγματα των Τριών Ιεραρχών αναδεικνύουν την παιδεία που οφείλει να διαμορφώνει ήθος και χαρακτήρα, να καλλιεργεί την κοινωνική ευαισθησία, να προωθεί και να προάγει υγιή πρότυπα, να διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες, εκείνους που μας άνοιξαν ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, οι Τρεις Μέγιστοι Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητας, που οι αρχές τους αποτελούν αρωγό και οδηγό στην εκπαιδευτική διαδρομή για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, σήμερα τιμούμε και όλους εσάς, το έργο σας και τον ρόλο σας στην μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Αγαπητοί μαθητές, η φωτεινή διαδρομή των Τριών Ιεραρχών απλώνεται μπροστά σας να την μελετήσετε, να την επιλέξετε και να την περπατήσετε αναζητώντας και πραγματοποιώντας τους στόχους και τα όνειρα σας.

TOP NEWS