Μητρόπολη Αιτωλίας: Έκθεση Σχολής Αγιογραφίας «Μανουήλ Πανσέληνος»

  • Dogma
αιτωλίας

Τα εγκαίνια της Έκθεσης της Σχολής Αγιογραφίας ΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που βρίσκεται στο Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου 2017. Η έκθεση φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Αγρινίου (παλαιά Δημοτική Αγορά) και περιλαμβάνει έργα των μαθητών της Σχολής.

 

Κατά τον αγιασμό των εγκαινίων της Έκθεσης που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του Δημάρχου Αγρινίου Αντιδήμαρχος κα Όλγα Πιστιώλη – Σαλακίδου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Δημήτριος Μιχάλης, καθώς και οι γονείς των μαθητών της Σχολής.

Κατά την προσφώνησή του, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγρινίου πρωτοπρ. Χρήστος Παπαχρήστος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στη Σχολή Αγιογραφίας, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το ενδιαφέρον του και την διαρκή μέριμνά του στην απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στην ευλογημένη τέχνη της Αγιογραφίας και την προσφορά της στην πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου, ενώ συνεχάρη τον Διευθυντή και τους συνεργάτες της Σχολής για το σημαντικό έργο που επιτελούν, επισημαίνοντας την πολύ καλή γνώση του αντικειμένου και την εμπειρία των μαθητών.

Αμέσως μετά ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ευάγγελος Ευκαρπίδης ξενάγησε τον Μητροπολίτη και τους επισκέπτες στο χώρο της Εκθέσεως, όπου όλοι διαπίστωσαν την καλλιτεχνική εμπειρία των μαθητών και την πρόοδό τους, μέσα από το καλό επίπεδο των έργων που παρουσιάζονται.

Η Έκθεση Αγιογραφίας θα διαρκέσει έως την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και οι ώρες επισκέψεως είναι: καθημερινά 10:00’–13:00’ και 18:00’–20:00’, ενώ την Κυριακή 10:30’–13:00’.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

αιτωλίας

????????????????????????????????????

TOP NEWS