Η Μητρόπολή Δημητριάδος στηρίζει τους υποσιτιζόμενους μαθητές

  • Dogma
δημητριάδος

Ευρεία σύσκεψη, υπο την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου,πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, αναφορικά με το πρόγραμμα στήριξης των υποσιτιζόμενων μαθητών στα σχολεία της περιφερείας μας, κατά το προσεχές σχολικό Έτος 2018 – 2019. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.κ. Γεώργιος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου κ. Ηλίας Κουτσερής και δεκάδες κληρικοί μας, εντεταλμένοι στα κατά τόπους σχολεία, για την υλοποίηση του προγράμματος.

Εισαγωγικά, ο Δημητριάδος. κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του προγράμματος, ήδη για έξι χρόνια μέσα στην κρίση. Όπως, επεσήμανε, πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Τοπικής μας Εκκλησίας, που προκάλεσε, ουσιαστικά, τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων ανά την Ελλάδα. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τον καθοριστικό ρόλο του εντεταλμένου Ιερέως σε κάθε σχολείο, ο οποίος συνεργάζεται, με διάκριση και σεβασμό, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, προκειμένου κανένας μαθητής στον τόπο μας να μην στερηθεί είτε το δεκατιανό, είτε και το μεσημεριανό γεύμα, αν χρειαστεί. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ανάλογο πρόγραμμα της Μητροπόλεως, που αφορά στα παιδιά ΡΟΜΑ του Αλιβερίου.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμά τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την άριστη συνεργασία και τη σχέση εμπιστοσύνης, που έχει αναπτυχθεί, τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Τοπική μας Εκκλησίας και στην Εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας, η οποία αποδίδει αγλαούς καρπούς σε πολλά επίπεδα.

Από την μεριά του, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεώργιος Πολύζοςεξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη θαυμάσια συνεργασία, εξήρε τη διάκριση των Κληρικών μας στην επιτέλεση του έργου τους και τόνισε ότι, χάρη στο έργο αυτό, καλύφθηκαν όλοι οι έχοντες ανάγκη, κατά το παρελθόν σχολικό έτος.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης αναφέρθηκε στην πολύπτυχη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με την Εκπαιδευτική κοινότητα, επιστέγασμα της οποίας ήταν η διανομή της Καινής Διαθήκης σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου κατά την περσινή χρονιά, ενώ επεσήμανε ότι η Εκκλησία είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένη με το εκπαιδευτικό έργο στην πατρίδα μας. Ο κ. Σαβελίδης μετέφερε τις ευχαριστίες των 300 περίπου μαθητών, Γυμνασίων και Λυκείων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τα θερμά συγχαρητήρια των εκπαιδευτικών, προς τους εντεταλμένους Ιερείς μας. Κατέθεσε, τέλος, τον προσωπικό του σεβασμό προς τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς συνεργάτες του, για το πολύπτυχο έργο που επιτελούν στα σχολεία μας, με διάκριση, και αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ακολούθησε διεξοδικός διάλογος για την επίλυση και αντιμετώπιση τυχόν δυσλειτουργιών στην υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο θα συνεχιστεί, με την ίδια διάθεση προσφοράς και κατά το επικείμενο σχολικό Έτος 2018 – 2019.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ