Μητρόπολη Λαρίσης: Λιτανεία Αγίων Αναργύρων

  • Dogma
αναργύρων

Μεγάλη ήταν η προσέλευση και φέτος των φιλαγίων πιστών  στην πανήγυρι των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο χωριό της Λάρισας,   όπου και ο παλαιός και όμορφος ναός τους.

Μετά την ακολουθία του πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού επί την εορτή των Αγίων Αναργύρων, ακολούθησε παρά τον δυνατό καύσωνα, μεγαλοπρεπής  λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων, έως της κεντρικής πλατείας του χωριού. Όπου εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος ευλόγησε τους άρτους και το ύψωμα των θαυματουργών Αγίων, ενώ μίλησε για την θαυμαστή παρουσία των Αγίων Αναργύρων στην ζωή μας σήμερα, για τις πολλές τους ευεργεσίες καθώς και για την χάρη των ιάσεων, με την οποία τους προίκισε ο Θεός. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε και στον φθόνο που αντιμετώπισαν οι άγιοι, από τους συνανθρώπους τους και ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν το φοβερό και καταστρεπτικό αυτό ανθρώπινο  πάθος.

Παρόντες στην ιερά λιτάνευση και οι άρχοντες του τόπου, καθώς και πολλοί νέοι και νέες από την ευρύτερη περιοχή, που προσευχήθηκαν στους αγίους Αναργύρους για την υγεία και την πνευματική τους τελείωση καθώς και για την πνευματική τους ενίσχυση στις δύσκολες ημέρες που διέρχονται οι ίδιοι και η ένδοξη πατρίδα μας.

IMG_9672 IMG_9671 IMG_9670 IMG_9668 IMG_9667 IMG_9666 IMG_0648

 

TOP NEWS