Μητρόπολη Σύρου: Προσκυνηματική αποδημία στους Αγίους Τόπους και το Σινά

  • Dogma

Με την ευλογία του Μητροπολίτου Σύρου & Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ και την ηγεσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, 55 εκδρομείς-προσκυνητές από τη Μύκονο, πραγματοποίησαν προσκυνηματική αποδημία στους Αγίους Τόπους και το Σινά, από 1-8 Νοεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, ύστερα από δύο χρόνια εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας να επισκεφθούν ιερά σεβάσματα της πιστεώς μας, να βιώσουν σπάνιες πνευματικές εμπειρίες και να αναβαπτιστούν πνευματικά, στην Αίγυπτο, τον τόπο καταφυγής της πρόσφυγος Θεοτόκου, επισκεπτόμενοι εμβληματικούς Ναούς της Ορθοδοξίας, όπως τη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου στο Κάϊρο, στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του θεοβαδίστου Όρους Σινά, στην κορυφή του οποίου ετελέσθη όρθρου βαθέως η Θεία Λειτουργία, τις περιάκουστες Ιερές Μονές, κάστρα αληθινά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, του Τιμίου Προδρόμου, παρά τα Ιορδάνια ρείθρα, όπου ετελέσθη Αγιασμός και οι εκδρομείς «εβαπτίσθησαν» στον Ιορδάνη ποταμό, του Αγίου Γεωργίου Χοζεβίτου, του Ζακχαίου, του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, του Αγίου Ονουφρίου, του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, των Ποιμένων και του Αγίου Νικολάου, οι Γέροντες και οι Γερόντισσες των οποίων τους υπεδέχοντο φιλοφρόνως.

Προσεκύνησαν τα απτά ίχνη της επί γης παρουσίας του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ, τη Γεθσημανή και τη Ναζαρέτ, στο όρος Θαβώρ, τη λίμνη Τιβεριάδα, την Καπερναούμ, την Κανά, και αφού προσκύνησαν τον τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, ανεχώρησαν εις τα ίδια, αναπέμποντας ύμνο, ευχαριστία και δέηση προς τον Κύριο:

«Ευχαριστούμεν σοι, Κύριε, ο Θεός ημών, ότι κατηξίωσας ημάς εις τους υπό της Σης παρουσίας αγιασθέντας τόπους αποδημήσαι και τα εν αυτοίς πανάγια σεβάσματα της πίστεως ημών προσκυνήσαι.

Και καταξιώσον ημάς, ώσπερ εις την επίγειον Ιερουσαλήμ τα βήματα ημών κατηύθυνας, ούτω και εις την Άνω Ιερουσαλήμ ημάς ανάγαγε!»

Να σημειωθεί ότι την προσκυνηματική αυτή εκδρομή, που συνδυάστηκε με επίσκεψη στις πυραμίδες και κρουαζιέρα στο Νείλο, διοργάνωσε άψογα και πραγματοποίησε με επιτυχία το Τουριστικό Γραφείο «Ierosolymitis Travel”, στον ιδιοκτήτη του οποίου κ. Κυριάκο Εμμανουηλίδη αξίζουν συγχαρητήρια και πολλά ευχαριστήρια!

TOP NEWS