Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Διανομή 2.585 δεμάτων στο Σπίτι Αγάπης Καρδίτσης

  • Dogma
σπίτι αγάπης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας 25 Απριλίου 2016, μετέβη συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο Σπίτι Αγάπης Καρδίτσης,

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, βρέθηκε στο Σπίτι Αγάπης προκειμένου να ανταλλάξει ευχές από καρδιάς για τις άγιες ημέρες του Πάσχα με τους εκεί διακονούντες ιερείς, τις εθελόντριες κυρίες, καθώς και τους αδελφούς μας που καθημερινά σιτίζονται από το περίσσευμα αγάπης και ευαισθησίας των συνανθρώπων μας που πραγματικά ενδιαφέρονται και το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Εφέτος, ο Μητροπολίτης  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος μαζί με τους λοιπούς συνεργάτες διένειμε «δέματα αγάπης» σε εβδομήντα πέντε (75) οικογένειες, οι οποίες σιτίζονται καθημερινά από το «Σπίτι Αγάπης» Καρδίτσας και σε εκατόν δέκα (110) οικογένειες αντίστοιχα, οι οποίες σιτίζονται από τα «Σπίτια Αγάπης» Φαρσάλων, Σοφάδων, Παλαμά και Αγναντερού. Τα δέματα περιείχαν τρόφιμα όπως λάδι, σάλτσα ντομάτας, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα μακράς διαρκείας, τυρί, φρούτα και λαχανικά, καθώς και κιμά, κοτόπουλο, χοιρινό κρέας και λουκάνικο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών όλης της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας θα μοιράσουν δύο χιλιάδες τετρακόσια (2.400) δέματα με τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Ο Σεβασμιώτατος με αισθήματα χαράς, ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης για το επιτελούμενο έργο της φιλανθρωπίας από την τοπική μας Εκκλησία εξέφρασε εκθύμως ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλους όσοι κοπιάζουν και αφιερώνονται στη διακονία της ζώσας εικόνας του Θεού, στὸν καθένα δωρητή ξεχωριστά επώνυμο ή ανώνυμο, καθώς και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων και στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, γιατί με τη δική τους πρωτοβουλία και αρωγή και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν επτακόσια ογδόντα έξι (786) κιλά τρόφιμα και διατέθηκαν με υπευθυνότητα και χαμόγελα στους «εν ανάγκαις ευρισκομένους» αδελφούς μας και ενίσχυσαν σημαντικά τα συσσίτια της Εκκλησίας μας.

Το σύνθημα που κυριαρχούσε στα χείλη των ανθρώπων που διακονούν στον τομέα της φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας είναι: «Δώστε χαρά για να πάρετε χαρά και να έχετε πλούσια την ευλογία του Κυρίου μας».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ