Μνημόσυνο μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ

  • Dogma
μνημόσυνο

Την Κυριακή 29 Μαίου 2016, τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ.

Κατά το μνημόσυνο, στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος. Συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος παρευρέθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, ο οποίος και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Στο πρόσωπο του μακαριστού Επισκόπου αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος ευχαριστώντας καθηκόντως τον π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο «τον φύλακα άγγελο του μακαριστού Επισκόπου» όπως ανέφερε, απένειμε σ’ αυτόν το οφφίκιο του Οικονόμου.

μνημόσυνο μνημόσυνο

Στο τέλος οι Άγιοι Αρχιερείς μετέβησαν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, όπου βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού Επισκόπου και τέλεσαν Τρισάγιο.

TOP NEWS