Μουσική εκδήλωση Ι.Μ. Νέας Ιωνίας για τα 100 χρόνια της Νέας Ιωνίας

  • Dogma

Με αφορμή την ευλογημένη ευκαιρία της  συμπλήρωσης 100 ετών από την θεμελίωση της μεγάλης προσφυγούπολης της Νέας Ιωνίας, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος πραγματοποίησε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 μουσική νεανική εκδήλωση στον πεζόδρομο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο  Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Ιερός Κλήρος και πλήθος κόσμου τίμησαν την μεγάλη εκδήλωση, με πρώτη την Δήμαρχο της πόλεως κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και μέλη πολλών τοπικών φορέων και συλλόγων.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ηλίας Καρατζάς, καλωσόρισε με θέρμη τους θεατές στην επετειακή εκδήλωση, η οποία αποτελεί τιμή των νέων της σύγχρονης Νέας Ιωνίας προς όλους εκείνους που θεμελίωσαν την προσφυγούπολη της Νέας Ιωνίας 100 χρόνια πίσω από σήμερα και ίδρυσαν τις πρώτες εκκλησιαστικές κοινότητες, χαράσσοντας με ελπίδα, πολλή διάθεση και κυρίως ακράδαντη πίστη στο Θεό τη νέα ζωή, φυλάσσοντας αγάπη για την Εκκλησία, συνέχεια στά ήθη και τις παραδόσεις και τιμή στον πατρώο πολιτισμό της Ιωνικής γης.

Τα παιδιά, μέσα από πρωτότυπους θεατρικούς διαλόγους μετέφεραν κορυφαίες στιγμές των εμβληματικών προσωπικοτήτων της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και με τα θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν προσέφεραν όψεις της ιστορίας του τόπου ανά τις δεκατίες του βίου του.

Χορευτικά σχήματα και χορωδίες παρουσίασαν χορούς και τραγούδια, που σφράγισαν τα 100 χρόνια πορείας της Νέας Ιωνίας, γεμίζοντας το κοινό με αναμνήσεις, νοσταλγία και ζωντανή ελπίδα για τη συνέχεια της τοπικής Εκκλησίας και κοινωνίας.

Οι παρευρισκόμενοι εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους με διαρκή χειροκροτήματα και με την μέχρι πέρατος της εορτής αθρόα συμμετοχή τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την λαμπερή παρουσία των συμμετεχόντων, εξαίροντας συνάμα το θεάρεστο και αδιάκοπο έργο τόσο των υπευθύνων Ιερέων Νεότητος των Ενοριών, όσο και των συντελεστών της εορτής, αποδίδοντας ιδιαίτερο έπαινο προς τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο της εορτής, Αρχιμ. Δανιήλ Γκαμουλάκο.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αγάπη της Εκκλησίας προς τη νεότητα, την συγκίνησή του για την τιμή, που δείχνουν τα νιάτα μας προς την παράδοση και την πλούσια κληρονομιά της πατρίδας μας και ευχήθηκε προς όλους καλό και ευλογημένο καλοκαίρι !

Φωτογραφίες: Filadelfeia News

TOP NEWS