ΝΔ για θρησκευτικά: Η κυβέρνηση επιχειρεί να διχάσει και να πολώσει

  • Dogma
θρησκευτικά

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικων με τις εκατέρωθεν βολές μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Υπουργού Παιδείας να δυναμιτίζουν την…ατμόσφαιρα.

Στο χορό των …δηλώσεων μπήκε πλέον και η Αξιωματική Αντιπολίτευση στηλιτεύοντας τη στάση της Κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να διχάσει και να πολώσει την ατμόσφαιρα.

«Η αιφνίδια αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, χωρίς καμία συνεννόηση με την Εκκλησία, όταν δεν υπάρχουν καν νέα βιβλία για να το υποστηρίξουν, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι κανένας δεν θα είχε αντίρρηση στην αναμόρφωση του μαθήματος και την παροχή επιπλέον γνώσης σε σχέση με άλλες θρησκείες, κάτι που υπενθυμίζει, έχει επισημάνει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό, όμως, οφείλει να γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος. Δεν μπορεί να υποβαθμίζεται η διδασκαλία για την Ορθόδοξη πίστη, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Η απαξιωτική άρνηση κάθε διαλόγου και η σχεδιαζόμενη από τους κ. Τσίπρα και Φίλη σύγκρουση με την Εκκλησία είναι ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια άγονων διχαστικών αντιπαραθέσεων», συμπληρώνει η Πειραιώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TOP NEWS