Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Η Εκκλησία οφείλει να διατηρεί σθεναρά τον κατηχητικό της ρόλο

  • Dogma
νέας ιωνίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 το απόγευμα η σύναξη κατηχητώνκαι συνεργατών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ αφού καλωσόρισε όλα τα μέλη της νεανικής διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η διακονία της κατήχησης στη σημερινή εποχή ως συνέχεια και βασικός άξονας του εκκλησιαστικού βίου. Η Εκκλησία οφείλει να διατηρεί σθεναρά τον κατηχητικό της ρόλο προς αναγέννηση και συνεχή επανασύνδεση του κάθε ανθρώπου που διψά για το Χριστό με τη αλήθεια του Ευαγγελίου, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

νέας ιωνίας

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον Πανοσ. Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνο, Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος με λόγο βιωματικό και επίκαιρο εξέθεσε την ιστορία του κατηχητικού έργου από τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους και εν συνεχεία αναφέρθηκε διεξοδικώς στα σύγχρονους τρόπους και τα μέσα προσέγγισης των νέων με σκοπό την επανασύνδεσή τους με την εκκλησιαστική κοινότητα και τη Μυστηριακή ζωή.

Η συνάντηση συνέχισε με γόνιμο διάλογο επί της εισηγήσεως του π. Συμεών και έκλεισε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για μια καρποφόρα και ευλογημένη κατηχητική χρονιά.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ