Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί το καύχημα της Εκκλησίας, αλλά και το κορυφαίο σύμβολο θυσίας

  • Dogma
νέας ιωνίας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, εορτάσθηκε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίδει σε όλους μας η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού για να συνειδητοποιήσουμε την άπειρη αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο, τονίζοντας πως ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί την ομορφιά και το καύχημα της Εκκλησίας, αλλά και το κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού, ευχόμενος η χάρις Του να ενδυναμώνει και να διαφυλάττει τις ζωές όλων μας.

TOP NEWS