Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Το ανθρώπινο γένος μπορεί να βρει στο πρόσωπο της Θεοτόκου την ελπίδα, τη γαλήνη, τη σωτηρία

  • Dogma
νέας ιωνίας

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: «Η Παναγία ονομάζεται Θεοτόκος γιατί είναι η μητέρα του Θεού που δάνεισε την ανθρώπινη σάρκα στον τέλειο Θεό για να γίνει τέλειος άνθρωπος … Το ανθρώπινο γένος μπορεί να βρει στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου την ελπίδα, την αγαλλίαση, τη γαλήνη και τελικώς, τη σωτηρία».

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί την μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών και την παρουσία φορέων της πόλεως του Ηρακλείου και εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Ναού Πραγματοποιήθηκε υποδοχή της Ιεράς Εικόνος Παναγίας της Ελεούσης, προερχομένης από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας αναφέρθηκε στον ρόλο και στην προσφορά της Θεοτόκου στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας, η οποία τόσο με την ταπεινή Της υπακοή, όσο και με την απαράμιλλη αρετή Της εισέρχεται ως έμψυχος κιβωτός στο ναό του ουρανού.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Παναγία ονομάζεται Θεοτόκος γιατί είναι η μητέρα του Θεού που δάνεισε την ανθρώπινη σάρκα στον τέλειο Θεό για να γίνει τέλειος άνθρωπος» και συνέχισε λέγοντας: «Το ανθρώπινο γένος μπορεί να βρει στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου την ελπίδα, την αγαλλίαση, τη γαλήνη και τελικώς, τη σωτηρία».

TOP NEWS