Νέας Ζηλανδίας Μύρωνας: Η Ιεραποστολή δεν θέλει λογική και σκέψη, αλλά ψυχή, καρδιά και προσευχή

  • Dogma
νέας ζηλανδίας

Η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου  οργάνωσε εκδήλωση για την Ιεραποστολή, με αναφορά  στην Ιεραποστολική Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας. 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε, από τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα, το ιεραποστολικό, προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας, η οποία    περιλαμβάνει και τα νησιά του Ειρηνικού: Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα. Ακολούθως προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους, η οποία αποτυπώνει το θαυμαστό και ιδιαίτερα μεγάλο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται εις την Ιεραποστολική αυτή Ιερά Μητρόπολη του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Μητροπολίτης κ. Μύρωνας αναφέρθηκε, με βαθύ σεβασμό,  στον Ιεραπόστολο προκάτοχο του Σεβ. Μητροπολίτη πρ. Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος όπως είπε “φύτεψε τον σπόρο της Ορθοδοξίας στα νησιά αυτά”, και ακολούθως μοιράστηκε εμπειρίες και γεγονότα θαυμαστά, καθώς όπως σημείωσε: “Η Ιεραποστολή δεν θέλει λογική και σκέψη, αλλά ψυχή, καρδιά και προσευχή”. Από την σύντομη αναφορά του στο επιτελούμενο Ιεραποστολικό έργο στα νησιά αυτά του Ειρηνικού έγινε αντιληπτό από όλους τους μετέχοντες το “θαύμα” όπως ο ίδιος σημείωσε, που επιτελείται “μυστικά, αθόρυβα και ουσιαστικά” στους κατοίκους των νησιών αυτών. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα γεγονότα και καταστάσεις που μαρτυρούν και βεβαιώνουν πως λειτουργεί το μυστήριο της χάριτος του Θεού.

Ο  Μητροπολίτης Κισάμου  κ.Αμφιλόχιος, με λόγους θερμούς, καλωσόρισε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη και αναφέρθηκε εις τις μεγάλες δυσκολίες της ιεραποστολής, σημειώνοντας: ”

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων σήμερα διδάσκει όλους μας (Κλήρο και λαό) για το πως θα πρέπει, πως χρειάζεται να αντιλαμβανόμαστε την κλήση και την αποστολή μας. Ως Ιεραποστολή, χρέος και ευθύνη”, κατέληξε ευχαριστώντας τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη δια την πολύτιμη αυτή διδαχή. Ακολούθησε διάλογος, τον οποίο συντόνισε ο Πρωτοσγύκελλος της Ι. Μητροπόλεως , Παν. Αρχ. π. Αγαθάγγελος, ο οποίος είχε και την ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης, με αναφορές εις την σημασία της Ιεραποστολής από τα πρώτα Αποστολικά χρόνια έως σήμερα. Λόγω της έντονης βροχής και του δυνατού ανέμου η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη, υπήρξαν όμως αρκετοί Ιερείς της Μητροπόλεως μας ως και λαϊκοί που μετείχαν και όπως ανέφεραν: “ωφελήθηκαν πνευματικά και ένιωσαν την καλή αλλοίωση”.

TOP NEWS