Νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Κώστας Γαβρόγλου

  • Dogma
γαβρόγλου

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο το νέο κυβερνητικό σχήμα. Νέος Υπουργός Παιδείας ο βουλευτής επικρατείας Κώστας Γαβρόγλου.

Από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αποχώρησε, όπως φημολογούνταν όλο και πιο έντονα τις τελευταίες ώρες, ο Νίκος Φίλης. Νέος Υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει ο βουλευτης Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Γαβρόγλου.

Φαίνεται ότι με την ηχηρή αυτη αποχώρηση από το υπουργείο Παιδείας, ο Πρωθυπουργός θέλησε να δώσει ένα οριστικό τέλος στην κόντρα με την Εκκλησία, η οποία είχε ξεσπάσει με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών και ήταν διαρκώς κλιμακούμενη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρονν έχει ότι ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είναι μέλος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ενώ θέση στο υπουργείο Παιδείας έχει θέση πλέον και ο Κώστας Ζουράρις.

Ο Κώστας Γαβρόγλου είναι πανεπιστημιακός, γεννημένος στις 30 Ιουλίου 1947 στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει σπουδάσει Φυσική στα Πανεπιστήμια του Λάνκαστερ, του Κέιμπριτζ και του Λονδίνου. Έχει διδάξει Φυσική μεταξύ αλλων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο ΜΙΤ της Βοστώνης, αλλά και στο Πολυτεχνείο Κωνσταντινούπολης. Έχει υπάρξει επίσης  καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Εθνικού Καποδριστιακού Πανεπιστημιου.Είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελους Ιδρύματος Λάτση.

Έχει συγγράψει είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, έργα αναφορικά με την ιστορία των επιστημών.

TOP NEWS