Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης με τον νέο Υπουργό Παιδείας

  • Dogma
κρήτης

Κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη,  ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο, την Τρίτη, 11η Ιουλίου 2023.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκ μέρους της Εκκλησίας Κρήτης οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και ο Εντιμολ. κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας Κρήτης.

Η συνομιλία έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με την παρουσία του Εντιμ. κ. Γεωργίου Καλαντζή, Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, του Αξιοτ. κ. Νίκου Δημάκη και άλλων συνεργατών του κ. Υπουργού και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος μετέφερε στον κ. Υπουργό τις ευχές των Σεβ. Αρχιερέων της Μεγαλονήσου, τον ευχαρίστησε εκ μέρους της Εκκλησίας Κρήτης για την πρόσκληση, εξέφρασε την ανάγκη συνεργασίας για την επίλυση ζητημάτων καθοριστικής σημασίας και κατέθεσε σχετικό Υπόμνημα.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον Σεβ. Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου ότι θα επιλυθούν επίκαιρα και χρονίζοντα θέματα για την εύρυθμη λειτουργία της Εκκλησίας Κρήτης, τα οποία θα βοηθήσουν και θα διευκολύνουν περαιτέρω την ανάπτυξη του έργου της.

Κατά την συζήτηση, που διήρκησε μία ώρα περίπου, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα πράξει κατά την θητεία του ότι είναι δυνατό για τα αιτήματα της Εκκλησίας Κρήτης και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πολυεύθυνο έργο του κ. Υπουργού.

TOP NEWS