Ο Αρχιεπίσκοπος με την Υφ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Ζέττα Μακρή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της κυρίας Μακρή στο Υπουργείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο έργο της Πολιτείας και στη βοήθεια που προσφέρει στην τακτοποίηση διάφορων εκκρεμοτήτων που αφορούν την Εκκλησία (εκκλησιαστική περιουσία, οργανικές θέσεις κληρικών κ.ά.)

Η κυρία Μακρή, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συμβολή του στην καλλιέργεια ενός «γόνιμου και ειλικρινούς διαλόγου Εκκλησίας – Πολιτείας» και επαίνεσε το σπουδαίο, όπως είπε, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ι. Αρχιεπισκοπής κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και της πρόσφατης οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με την ευκαιρία της παρουσίας της υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή Ν. Μαγνησίας, ο Μακαριώτατος επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Μακαριώτατο για την κυρία Μακρή, η οποία κατάγεται από την εκκλησιαστική επαρχία του. Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή και τόνισε τη δική του θετική συνδρομή στην επικοινωνία με την Εκκλησία σε θέματα αρμοδιότητας της.

Η επίσκεψη της υφυπουργού ολοκληρώθηκε με τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου για καλή συνέχεια στο έργο της, ενώ της ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS