Ο Αρχιεπίσκοπος προς τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων: Στέκομαι δίπλα σας στο σημερινό σας ξεκίνημα

  • Dogma
σχολική χρονιά

«Στέκομαι δίπλα σας στο σημερινό σας ξεκίνημα και σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου μια σχολική χρονιά πρωτόγνωρη, που θα σας βοηθήσει στην ανακάλυψη των χαρισμάτων σας και στον αγώνα να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας» αναφέρει στο μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αθήνας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Αγαπητά μου παιδιά,
Η νέα αρχή είναι και μία νέα ευκαιρία. Σήμερα, στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να γράψετε νέες σελίδες στη ζωή σας, για τη γνώση, για το μέλλον σας, για τα όνειρα που κάνετε.
Όλοι γνωρίζετε τις δυσκολίες των καιρών μας. Όμως, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες, για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας, όχι μόνον στα μαθήματα αλλά και στην καθημερινή ζωή. Οι αντιξοότητες δεν είναι ποτέ ανίκητες και στην πραγματικότητα μόνον η δική σας απογοήτευση μπορεί να τις δυναμώσει. Από εσάς εξαρτάται να βάλετε στόχους μεγάλους, να δοκιμάστε τις δυνάμεις του μυαλού και της καρδιάς σας, να προοδεύσετε και να κερδίσετε ο,τι καλύτερο για εσάς και την κοινωνία μας, να αντισταθείτε σε ο,τι ασχημαίνει τη ζωή και διχάζει τους ανθρώπους.
Στέκομαι δίπλα σας στο σημερινό σας ξεκίνημα και σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου μια σχολική χρονιά πρωτόγνωρη, που θα σας βοηθήσει στην ανακάλυψη των χαρισμάτων σας και στον αγώνα να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Μια σχολική χρονιά που θα αναδείξει τη φιλία και τη συνεργατικότητα και θα εξορίσει τον εκφοβισμό, που θα σας γεμίσει ικανοποίηση και περηφάνια για τα επιτεύγματα που μπορείτε να κατορθώσετε.
Με αληθινή αγάπη εύχομαι στους γονείς σας, στους εκλεκτούς διευθυντές των σχολείων μας και στους καθηγητές σας δύναμη και υπομονή, με μεράκι, ενθουσιασμό και ειλικρινή φροντίδα να γίνουν τα ζωντανά παραδείγματα για όλα τα παιδιά μας.
Ο Θεός να ενισχύει και να φωτίζει την πορεία σας.
Καλή χρονιά και ευλογημένη!
Με θερμές ευχές και πατρική αγάπη
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
+ Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄

φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS