Ο Αρχιεπίσκοπος στην κηδεία της Άννας Συνοδινού

  • Dogma

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα τελέσει την εξόδιο ακολουθία της ηθοποιού Άννας Συνοδινού.

Στο Κοιμητήριο του Βύρωνα θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία της ηθοποιού Άννας Συνοδινού τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 12. Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη και της εξοδίου ακολουθίας θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε με συλλυπητήριες δηλώσεις και τηλεγραφήματα την θλίψη του για την απώλεια της ηθοποιού.

Η ηθοποιός είχε βραβευθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με το παράσημο του Αποστόλου Παύλου για την προσφορά και το έργο της τον Ιούνιο του 2004.

anna_sinodinou

Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε το θέατρο για περισσότερα από 60 χρόνια και ήταν μία από τις κορυφαίες πρωταγωνίστριες της Επιδαύρου, έχοντας ενσαρκώσει τις περισσότερες ηρωίδες της ελληνικής τραγωδίας.

Η Άννα Συνοδινού γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου 1927 και ήταν το όγδοο παιδί οικογένειας, που καταγόταν από την Αμοργό. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1947-1949).

Στη θεατρική σκηνή πρωτοεμφανίστηκε το 1948 στο έργο του Εντμόν Ροστάν Σιρανό ντε Μπερζεράκ, που σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο ο Δημήτρης Ροντήρης.

Η Άννα Συνοδινού δεν ήταν μόνο μια εξαιρετική τραγωδός, ηθοποιός με παιδεία, που όταν έπαιζε στην Επίδαυρο εκπροσωπούσε όλη εκείνη τη γενιά με τη σωστή άρθρωση και τον χρωματισμό στη φωνή. Ηταν δασκάλα, καλλιτέχνις που θαύμαζες για τον τρόπο που μιλούσε, την επιμονή της για τα θέματα παιδείας, τις απόψεις της, ακόμη και αν διαφωνούσες. Και πάνω απ’ όλα την ευθύτητά της.

 

Δείτε εδώ την «κατάθεση ψυχής» της Άννας Συνοδινού στην εκπομπή Αρχονταρίκι

 

TOP NEWS