Ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου στη Μητρόπολη Κηφισίας

  • Δόγμα

Την ώρα του Κοινωνικού ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς Αρχιμ. π. Νικάνωρ Καραγιάννης κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου, την αγάπη την οποία προσέφερε αφειδώλευτα προς το συνάνθρωπο και την ελπίδα την οποία χάριζε μέσω των θαυματουργών έργων του.  

Η μνήμη του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου εορτάσθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στην Ιερά Μητρόπολή μας, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Εκάλης, όπου  ευβρίσκεται πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου και φυλάσσεται τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πεύκης – Μεταμορφώσεως και ιερείς της περιοχής. Την ώρα του Κοινωνικού ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς Αρχιμ. π. Νικάνωρ Καραγιάννης κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου, την αγάπη την οποία προσέφερε αφειδώλευτα προς το συνάνθρωπο και την ελπίδα την οποία χάριζε μέσω των θαυματουργών έργων του.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος χειροθέτησε στον βαθμό του Αναγνώστου τους  νεαρούς Λεωνίδα Τουμανίδη, Κωνσταντίνο Νταλιάνη και Ιωάννη Αρώνη, σπουδαστές της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

TOP NEWS