Ο Γεν. Πρόξενος της Ρωσίας στον Κίτρους Γεώργιο

  • Dogma
πρόξενος

 Την Τετάρτη 14 Μαρτίου ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντρ Π. Στσερµπακόβ επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

 

Η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της πρώτης φάσης για την ανάδειξη του νέου Ρώσου Προέδρου, διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές και των αποδήμων Ρώσων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος καλωσόρισε τον Ρώσο διπλωμάτη, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της τοπικής Εκκλησίας σχετικά με την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού, κάτι που αφορά άλλωστε και τους ρώσους επισκέπτες της Πιερίας.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος διπλωμάτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κίτρους για τη εγκάρδια υποδοχή, καθώς και για την ποιμαντική μέριμνά του που αφορά την τέλεση στη σλαβονική γλώσσα, χάριν των χιλιάδων σλαβόφωνων πιστών, Ρώσων και άλλων, που κατακλύζουν κατά τη θερινή περίοδο τις ακτές της Πιερίας.

 

TOP NEWS