Ο Ιεραπύτνης Κύριλλος στην επίσημη πρώτη της Αρχαιολογικής Συλλογής Ιεράπετρας

  • Dogma
ιεραπύτνης

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης. κ. Κύριλλος έδωσε περέστη στις εκδηλώσεις για το επίσημο άνοιγμα της ανανεωμένης Αρχαιολογικής Συλλογής Ιεράπετρας

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συμμετείχε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Ιουνίου 2023 στην ημερίδα με θέμα «Ας μιλήσουμε για την Αρχαιολογική Συλλογή της Ιεράπετρας…», που διοργάνωσε ο Δήμος της Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας.

Ομιλητές ήταν η  κα Χρύσα Σοφιανού, Προϊσταμένη ΕΦΑΛΑΣ, ο κ.Thomas Brogan, Δ/ντης Instap,καθώς και οι κ.κ. Γιάννης Παπαδάτος, Donald Haggis, Gerald Cadogan, Καθηγητές Αρχαιολογίας και η κα Melissa Eaby, Αρχαιολόγος, οι οποίοι παρουσίασαν ολιγόλεπτες εμπεριστατωμένες εισηγήσεις για τα πορίσματα των ανασκαφών στους αρχαιολογικούς χώρους των περιοχών της Ιεράπετρας Αζοργιάς και Βροντάς Καβουσίου, Πύργος Μύρτου, Γαϊδουροφάς Ανατολής και Κεντρί.

Μετά το πέρας της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής της Ιεράπετρας από τις Αρχαιολόγους κ. Ευανθία Σάλιακα και κ. Γαρυφαλιά Κωστοπούλου.

TOP NEWS