Ο Ιεροσολύμων τίμησε τον Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ

  • Δόγμα

Ο Καισαριανής Δανιήλ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Του Δημητρίου Λυκούδη, θεολόγου

Την τιμητική διάκριση του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου απένειμε την Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023,  ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος στον Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ που επισκέφθηκε τη Σιωνίτιδα Εκκλησία συνοδευόμενος από ομάδα κληρικών και λαϊκών της μητροπόλεώς του.

Η διάκριση αφορούσε το όλο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο του Μητροπολίτου κ. Δανιήλ, που ξεπερνά τα όρια της τοπικής Εκκλησίας και αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τις ανάγκες κάθε πιστού. Ένα έργο που, χωρίς υπερβολή, αποτελεί πρότυπο στα ελληνικά δεδομένα, με απώτερο στόχο το σεβασμό του προσώπου, ανέξαρτητα της εθνικότητας και της θρησκευτικής ταυτότητας κάθε ανθρώπου.

Ο κ. Δανιήλ, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄ για αυτή την τιμήτική διάκριση και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την εν γένει ελληνική προσπάθεια των μελών της Αγιοταφικής Αδελφότητας στα εδάφη της Αγίας Γης και στη διατήρηση του θρησκευτικού και ελληνικού στοιχείου των παναγίων Προσκυνημάτων.

TOP NEWS