Ο Καστορίας Καλλίνικος κοντά στους αεροπόρους αψηφώντας τα χιόνια

  • Dogma
Καστορίας

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 0 Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος επισκέφθηκε την 3η ΜΣΕΠ της Αεροπορίας στην κορυφή του Βιτσίου, και στην συνέχεια το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας Παράρτημα Καστοριάς, προκειμένου να ευλογήσει την βασιλόπιτά τους.

Στην 3η ΜΣΕΠ ο Μητροπολίτης Καστορίας μετέβη επί στρατιωτικού οχήματος, λόγω της χιονόπτωσης.

Εκεί τον περίμενε ο Διοικητής της Μονάδας κ. Γ. Κωστόπουλος, με τους αξιωματικούς, τους οπλίτες και το βοηθητικό προσωπικό για να τελέσει τον αγιασμό και για να ευλογήσει την βασιλόπιτά τους.

Ο κ. Καλλίνικος μίλησε στο προσωπικό της Μονάδας για τον Άγιο Καλλίνικο και για τον Άγιο Παίσιο, προσφέροντας εικόνες και βιβλία. Τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και δύναμη στο αγώνα τους ενάντια στα στοιχεία της φύσης, προκειμένου να φροντίζουν για την ασφάλεια της Πατρίδος μας.

Ο Διοικητής της Μονάδας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας και του προσέφερε το σήμα της 3ης ΜΣΕΠ.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας Παράρτημα Καστορίας, όπου στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης ευλόγησε την βασιλόπιτα του Παραρτήματος.

Παρόντες ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο Αντιπρύτανης κ.Νικόλαος Σαριαννίδης, η Κοσμήτωρ κ. Χαρά Καλογεράτου και οι Καθηγητές των Τμημάτων.

Ο Ποιμενάρχης Καστορίας μετά την ευλογία της βασιλόπιτας απηύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος στην σχέση πίστης και επιστήμης κατά την ορθόδοξη παράδοση και κατά την άποψη συγχρόνων μεγάλων επιστημόνων, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα δύο δεν συγκρούονται στην παράδοσή μας, όταν λειτουργούν στα πλαίσιά τους.

Προσέφερε ως δώρο για το φλουρί της βασιλόπιτας διάφορα βιβλία και συζήτησε διάφορα θέματα με τους κ. Καθηγητές.

TOP NEWS