Ο Κηφισίας Κύριλλος όρκισε τους νεοσύλλεκτους της Καλαμάτας

  • Dogma
κηφισίας

Όρκο πίστης στην πατρίδα έδωσαν 546 νεοσύλλεκτοι της Β΄ ΕΣΣΟ 2024, το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024, στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, όπου εδρεύει το 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά».

Της τελετής της ορκωμοσίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, προκληθείς υπό του οικείου ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο στρατιωτικός ιερεύς Αρχιμ. Αμβρόσιος Καμπούρογλου και κληρικοί των Ιερών Μητροπόλεων Κηφισίας, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και Περιστερίου.
Την ημερήσια διαταγή του Συντάγματος διάβασε ο Διοικητής Δυνταγματάρχης Δημήτρης Λυμπερέας, ενώ σε χαιρετισμό του ο διοικητής ΔΙΚΕ (πρώην 4η Μεραρχία Πεζικού) – Υποστράτηγος Απόστολος Τσουλουβής, διάβασε μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΣ – Αντιστράτηγου Γιώργου Κωστίδη.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας και προσκύνησε τη θαυματουργό εικόνα της πολιούχου της πόλης Παναγίας της «Υπαπαντής».

TOP NEWS