Ο Κορίνθου στην Ι.Μ Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών

  • Dogma
κορίνθου

Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος συνοδευόμενος από Κληρικούς του και μέλη του ποιμνίου του εκ Κορίνθου τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή, με αφορμή την παρουσία της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου από τα Κατούνια-Μύλους Μεσσαπίων.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο οι Αρχιμ. Αρκάδιος Ραζνύ-Προϊστάμενος του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κορίνθου, Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυκας  της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος ο Αρχιδιάκονος του Σεβασμιωτάτου π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και ο Διάκ. Γεράσιμος Λάμπος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους εκκλησιασθέντες, αναφερθείς στην από πολλών ετών καθιέρωση αυτής της λειτουργικής συνάξεως, από την εποχή που υπηρετούσε στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος ως Πρωτοσύγκελλος αυτής και εν συνεχεία ανέπτυξε την διδασκαλία της Εκκλησίας μας σχετικά με την αξία του δισύνθετου, δηλαδή ψυχοσωματικού, ανθρώπου και του προορισμού του, τον οποίο αναλαμβάνει άμα τη δημιουργία του από τον Θεό, που είναι ο αγιασμός του.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7fm), ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον Επίσκοπό μας για την αγάπη του, την Ηγουμένη Γερόντισσα Χριστοδούλη για τους κόπους της και ευχήθηκε σε όλους εορτίως για το ερχόμενο Πάσχα.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

 

 

TOP NEWS