Ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος στην Αλεξανδρούπολη

  • Dogma

Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος

Το τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου η πόλη της Αλεξανδρούπολης βίωσε την μεγάλη ευλογία της ελεύσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Ξύλου του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού που μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη μας ο Σεβασμιώτατος κ. Ησύχιος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα την Αλεξανδρούπολη, τα ιερά προσκυνήματα της Μητροπόλεώς μας και να συνομιλήσει με τους πολλούς συμπολίτες μας.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Ησύχιος είχε συνάντηση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου με πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι επισκέπτονται τακτικά τους Αγίους Τόπους, αλλά και με άλλους που επιθυμούσαν να μάθουν για τα πανάγια προσκυνήματα. Για περίπου δυο ώρες ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος, ακάματος, παρέσυρε όλους τους ακροατές που γέμισαν το Πνευματικό Κέντρο σε ένα νοερό ταξίδι στην Αγία Γή και στα μέρη που περπάτησε ο Χριστός.

Το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Ησύχιος μαζί με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως επισκέφθηκαν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας και χάρηκε την ολιγόωρη συναναστροφή του με τα αθώα και άδολα μικρά παιδιά. Αμέσως μετά, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης, όπου ξεναγήθηκε από την ηγουμένη Μακρίνα στους χώρους της Μονής, ενώ το μεσημέρι παρακάθισε στην Τράπεζα και μίλησε στις μοναχές. Το απόγευμα οι δυο Μητροπολίτες υποδέχθηκαν το Τίμιο Ξύλο στην Ιερά Μονή, όπου εψάλη δοξολογία. Μετά από ολιγόωρη παραμονή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ησύχιος παρέλαβε το Τίμιο Ξύλο και αναχώρησε για το βόρειο Έβρο.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ